bus auto fiets
Contact

Veelgestelde vragen - Bouwen

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis, -appartement of vrije kavel komt er veel op je af. Daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. We hebben daarom enkele veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet voor de categorie: Bouwen.

Wanneer wordt er gestart met de bouw?   
Met de bouw van je nieuwe woning of appartement wordt gestart wanneer een vooraf bepaald percentage van alle woningen uit het project is verkocht. Dit percentage staat altijd in de koop-/ aannemingsovereenkomst aangegeven. Het percentage ligt meestal rond de 70%.

Hoe lang duurt de bouw?
Het duurt gemiddeld driekwart jaar om een woning of appartement te bouwen. Dit is uiteraard afhankelijk van veel factoren zoals het weer, de (bouwvak)vakanties en de levering van materialen.

Hoe word ik geïnformeerd over de voortgang van de bouw?
Dat gebeurt doorgaans door het organiseren van kijkdagen (meestal bij de start van de bouw en wanneer de binnenmuren en trappen zijn gerealiseerd) en het sturen van digitale nieuwsbrieven (vaak elke 6 weken). Hier wordt ook de bouwplanning in opgenomen. Daarnaast heeft een bouwproject meestal een Facebook-pagina waarop regelmatig updates worden geplaatst en is er een kopersbegeleider die beschikbaar is voor vragen.