bus auto fiets
Contact

Veelgestelde vragen - Oplevering

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis, -appartement of vrije kavel komt er veel op je af. Daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. We hebben daarom enkele veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet voor de categorie: Oplevering.

Wat is een voorschouw en wanneer is deze?
Het is bijna zover! De bouwer is klaar met bouwen en je woning is zo goed als gereed. Je ontvangt twee weken voor de officiële oplevering een uitnodiging voor de voorschouw. Tijdens dit bezoek word je ontvangen door de uitvoerder en mag je jouw woning zelf gaan controleren. Bekijk goed of alles voldoet aan wat je in de koop-/ aannemingsovereenkomst en leveringsakte met elkaar hebt afgesproken. Je bevindingen vul je in op een formulier dat je afgeeft aan de uitvoerder. Deze heeft vervolgens twee weken de tijd om eventuele gebreken te verhelpen.

Wanneer is de officiële oplevering van mijn woning?
Na de voorschouw is het tijd voor de officiële oplevering. De opzichter (degene die de bouwer controleert gedurende het hele bouwtraject) loopt dan ook mee. Dit is voor iedereen een laatste check of alles is uitgevoerd zoals afgesproken in de koop-/ aannemingsovereenkomst en leveringsakte. Is iedereen akkoord? Dan ontvang je de sleutel van je nieuwe woning en kan het klussen beginnen!