bus auto fiets
Contact

De financiering van je nieuwe woning

geld.jpg

1. Bereken je hypotheek

We proberen de (voorlopige) woningprijzen van onze projecten altijd zo snel mogelijk met je te delen. Zo kun je vast bekijken of de woning van jouw voorkeur binnen budget ligt. Via de websites van verschillende hypotheekadviseurs en banken kun je vrijblijvend een indicatie krijgen van het hypotheekbedrag dat jij kunt lenen. Bereken het bijvoorbeeld met de rekentool van LIV Hypotheken.

2. Adviesgesprekken

Wil je een woning kopen, dan zul je doorgaans 2 adviesgesprekken hebben over de financiering:

  • Oriënterend gesprek. Heb je na de verkoopperiode een woning toegewezen gekregen? Dan heb je dit gesprek vlak voor de definitieve aankoop van de woning. Tijdens het gesprek krijg je inzicht in de mogelijkheden en details van de aankoop en woning.

  • Officiële hypotheekaanvraag. Heb je de woning gekocht en de koopovereenkomst ondertekend, dan worden in dit gesprek alle gegevens in orde gemaakt en kies je de door jou gewenste hypotheekvorm en looptijd.

3. Vraag je hypotheek aan

Je kunt bij een hypotheekverstrekker naar keuze de financiering van jouw nieuwe woning definitief regelen. Het is slim om per aanbieder de voorwaarden goed te vergelijken en de financieringsvorm te kiezen die het beste bij jou past. Heb jij je keuze gemaakt, dan ontvang je een hypotheekofferte die je kunt accepteren.

AdobeStock_Ondertekenen_LR.jpg

4. Je goedgekeurde financiering!

Is de financiering goedgekeurd en heb jij de hypotheekofferte geaccepteerd, dan is je nieuwe woning heel dichtbij. In de koop-/aanneemovereenkomst staan doorgaans enkele (standaard)voorwaarden waar aan voldaan moet worden. Zo moet vaak minimaal 70% van de woningen van het nieuwbouwproject verkocht zijn. Als aan deze voorwaarden is voldaan, dan kun je naar de notaris!

5. Naar de notaris

Bij de notaris teken je de leveringsakte en hypotheekakte. Nu kun je het glas heffen, want je bent eigenaar van de grond en de woning die daarop gebouwd wordt!

Lees meer over de

voordelen van nieuwbouw!