bus auto fiets
Contact

Keuzes

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning, −appartement of vrije kavel komt er veel op je af. Hoe ziet het proces er eigenlijk uit en met welke partijen heb je te maken? We hebben het in hoofdlijnen voor je uitgeschreven, met hieronder de stap Keuzes.

Verkoopbegeleider - Linda met kopers in LIV.jpg

Gesprek kopersbegeleider

Na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst en wanneer de financiering rond is, neemt de kopersbegeleider het stokje over van de makelaar. De kopersbegeleider is er om je te helpen met alle mogelijkheden die er zijn om je woning helemaal aan jouw eisen en wensen te laten voldoen. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de meer- en minderwerkopties. Deze opties heb je ontvangen bij het tekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst. De kopersbegeleider helpt je met het nemen van deze belangrijke beslissingen en fungeert tevens als aanspreekpunt tijdens de bouw.

 

Meer- en minderwerkopties

De term meer- en minderwerk wordt veel gebruikt in de bouw, maar wat is het precies? In grote lijnen is het een lange lijst met verschillende opties waaruit je kunt kiezen om jouw woning helemaal te laten aansluiten op jouw specifieke woonwensen. Van ruwbouw tot aan de afwerking. Hierbij kun je denken aan het verplaatsen van de locatie van wanden of de keuken tot aan het kiezen van een ander type deur of lichtknop. Al deze keuzes zijn tijd- en geldgebonden. Sommige keuzes dienen al ruim voor de start van de bouw van het project doorgegeven te zijn, omdat deze bijvoorbeeld gevolgen kunnen hebben voor de plek van het leidingwerk. Koop je een woning bij een project waar al gestart is met de bouw, dan zijn vaak niet alle meer- en minderwerkopties nog mogelijk.