bus auto fiets
Contact

Oriënteren

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning, −appartement of vrije kavel komt er veel op je af. Hoe ziet het proces er eigenlijk uit en met welke partijen heb je te maken? We hebben het in hoofdlijnen voor je uitgeschreven, te beginnen met de stap Oriënteren.

inschrijven-koopwoning.jpg

Inschrijven projectwebsite

Nieuwbouwprojecten hebben vaak een projectwebsite. Daar vind je alle relevante informatie over het project. Denk aan een algemene beschrijving van het project, de ligging, woningplattegronden, de specificaties van elke woningtype en de prijs van de woningen. Ben je geïnteresseerd in een woning, appartement of vrije kavel van een nieuwbouwproject? Dan kun je je op de projectpagina inschrijven voor de nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Ook is het vaak mogelijk om een account aan te maken, zodat je je bij de start van de verkoop in kunt schrijven voor de woning(en) van jouw voorkeur.

hypotheek-gesprek.jpeg

Hypotheekadviseur

Als je je aan het oriënteren bent op het kopen van een woning, dan is het handig om van tevoren te weten wat je kunt besteden. Dat geldt voor een bestaande woning, maar natuurlijk ook voor nieuwbouw. Een hypotheekadviseur kan naar aanleiding van je persoonlijke financiële situatie een indicatie geven voor welk bedrag je een nieuwbouwwoning kunt kopen. Door dit van tevoren al helder te hebben, weet je wat er mogelijk en niet mogelijk is. Wie je kiest als hypotheekadviseur, bepaal je zelf. Het kan iemand zijn van je bank of een onafhankelijke adviseur. In LIV, het wooninspiratiecentrum van KlokGroep, vind je LIV Hypotheken met hypotheekadviseurs die je kunnen bijstaan en adviseren.

De financiering van je nieuwe woning rond krijgen?

Lees hier de stappen!

Makelaar
Bij nieuwbouwprojecten zijn doorgaans een of meerdere makelaars betrokken. De makelaar heeft het belangrijkste klantcontact met potentiële kopers. De makelaar beschikt over de bouwtekeningen van het project en de individuele woningen. Ook kan hij/zij je alles vertellen over de huidige status van het nieuwbouwproject en de voorlopige planning.

 

Inschrijven op een woning
Bij de start van een nieuwbouwproject hebben de woningen of kavels nog geen officiële huisnummers. Daarom wordt gewerkt met bouwnummers. Ben je serieus geïnteresseerd in een specifiek bouwnummer van het nieuwbouwproject? Dan kan je – na de start verkoop – proberen een optie op deze woning te krijgen. Dit kan via het online inschrijfformulier op de projectwebsite.

Na de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen. Ben jij de gelukkige? Dan word je gebeld door de makelaar en kun je de optie laten vastleggen. Niemand anders kan nu jouw woning kopen. De optie is tijdsgebonden. Het verschilt per project, maar meestal is dit een week. Deze week kun je gebruiken om te onderzoeken of je de woning echt wilt én kunt kopen.

Liv vooraanzicht.jpg

Oriëntatie in LIV

Het blijft toch lastig: een woning kopen zonder het ooit echt gezien te hebben. Want een huis kopen doe je, naast verstand, ook zeker op gevoel. Wij hebben daar wat op bedacht: het unieke wooninspiratiecentrum LIV. Bij LIV kun jij je toekomstige woning al echt ervaren. Je kunt er doorheen lopen, van de begane grond tot aan zolder, en ervaren hoe je nieuwe woning ‘aanvoelt’. Best bijzonder voor een nieuwbouwwoning of -appartement!

En dat is nog niet alles: in LIV kun je veel meer- en minderwerkopties komen bekijken. Denk aan een uitbouw, andere deuren, verschillende keukens, badkamermogelijkheden of een dakkapel. Zo wordt het gemakkelijker om de juiste keuzes te maken vóór de daadwerkelijke bouw.