Meer Huizen Verkocht In Januari Beter Wonen In Nieuwbouw

33% meer woningen verkocht

19 augustus 2015

Makelaarsvereniging NVM meldde kort geleden al dat de woningmarkt de eerste 6 maanden van dit jaar fors herstelde. In lijn met deze positieve berichtgeving meldt nu ook Het Kadaster dat in de maand juli 33% meer woningen zijn verkocht ten opzichte van juli 2014. In juli 2015 werden er namelijk 18.422 woningen verkocht, terwijl dat dit er in juli 2014 nog maar 13.883 waren.

De verkoop van het aantal verkochte woningen ligt daarmee weer op het niveau van vóór de crisis: in juli 2007 werden voor het laatst meer dan 18.000 verkochte woningen geregistreerd. Het feit dat het aantal verkochte woningen weer op het niveau zit van vóór de crisis, toont aan dat het herstel van de woningmarkt gestaag doorzet. 

Lage hypotheekrente
De toename in het aantal verkochte woningen is vooral te danken aan het groeiende consumentenvertrouwen, maar ook de extreem lage hypotheekrente lijkt een bepalende rol te spelen. Mensen zijn sneller geneigd een woning te kopen en kiezen daarbij eerder voor zekerheid, door de hypotheekrente voor 10 of zelfs 20 jaar vast te leggen. Dit lijkt dus het ideale moment te zijn om een huis te kopen. 

Bron: Kadaster, vastgoedcijfers juli 2015

Helaas, deze pagina bestaat niet meer..

U zocht naar de projectwebsite www.hogehoek.nl.
Helaas is deze niet meer beschikbaar.

Wellicht kunnen we u helpen met het vinden van een nieuwbouwwoning bij u in de buurt?

Bekijk projecten in de buurt