Hypotheekrente Daalt Verder

Huizenprijzen gaan weer stijgen

19 oktober 2015

Als gevolg van de aantrekkende woningmarkt, zullen de huizenprijzen volgens Financieel Adviescentrum Academica de komende maanden snel verder stijgen. De stijging van de huizenprijzen is volgens hen te wijten aan een toename van het aantal huizenverkopen.

Doordat er meer woningen worden verkocht dan voorheen, is het aanbod van beschikbare woningen afgenomen en drijft dit automatisch de vraagprijs van de woningen omhoog. In juni 2013 had een koper nog keuze uit 35 te koop staande woningen, terwijl dat er op dit moment nog maar 15 zijn.

Aangezien het aanbod van de woningen ‘schaarser’ wordt, zijn er meer mensen die dezelfde woning willen kopen. Dit zorgt voor meer concurrentie tussen kopers en een betere onderhandelingspositie voor de verkoper. De verkoper kan namelijk de vraagprijs verder omhoog stuwen, door de verschillenden geïnteresseerden ‘tegen elkaar uit te spelen’.

De concurrentie tussen kopers is op dit moment voornamelijk zichtbaar in ‘populaire’ steden, zoals Amsterdam en Haarlem. Kopers zijn in die plaatsen sneller bereid om de vraagprijs (of meer) te betalen voor een woning. De verwachting is dat we deze trend de komende maanden ook gaan terugzien in de stijgende huizenprijzen op landelijk niveau. Door de verwachte stijging van de huizenprijzen lijkt dit het ideale moment te zijn om een (nieuwbouw)woning te kopen.

Bron: Financieel Adviescentrum Academica (nieuws.academica.nl)

Helaas, deze pagina bestaat niet meer..

U zocht naar de projectwebsite www.hogehoek.nl.
Helaas is deze niet meer beschikbaar.

Wellicht kunnen we u helpen met het vinden van een nieuwbouwwoning bij u in de buurt?

Bekijk projecten in de buurt