Huis Verkocht

Opnieuw uitstekend kwartaal huizenmarkt

14 oktober 2015

In het derde kwartaal van 2015 zijn er opnieuw meer huizen verkocht dan exact een jaar eerder. Makelaarsvereniging NVM registreerde in het derde kwartaal van dit jaar 36.277 verkopen, wat een stijging is van 27% ten opzichte van exact één jaar geleden. Overigens ligt het werkelijk verkochte aantal nóg hoger, aangezien NVM alléén de verkopen van de bij NVM aangesloten makelaars registreert.

Doordat huizenkopers door de veranderende hypotheekeisen een minder groot bedrag kunnen lenen, werd door makelaars een kleine inzinking van de woningmarkt verwacht. Ook de zomerperiode is normaal gesproken een iets mindere tijd voor de huizenmarkt. Het feit dat zowel de zomerperiode als de veranderende hypotheekregels geen effect hebben gehad op de verkoopcijfers, is een bevestiging van de aantrekkende woningmarkt. 

Ook als je nog in het bezit van een woning ziet de toekomst er hoopvol uit. Het verkopen van een huis gaat tegenwoordig namelijk veel sneller dan voorheen: een woning staat gemiddeld nog 98 dagen te koop. Het is voor het eerst sinds het begin van de crisis dat een woning weer minder dan 100 dagen te koop staat. Mensen die op dit moment in het bezit zijn van een tussenwoning zijn helemaal goed af: gemiddeld staat een tussenwoning maar 68 dagen te koop.

De aantrekkende huizenmarkt is volgens NVM-makelaars mede te wijten aan de historisch lage hypotheekrente en het toenemende consumentenvertrouwen. Dit lijkt dus hét ideale moment te zijn om een nieuwbouwwoning te kopen. 

Bron: rtlnieuws.nl & nos.nl

Helaas, deze pagina bestaat niet meer..

U zocht naar de projectwebsite www.hogehoek.nl.
Helaas is deze niet meer beschikbaar.

Wellicht kunnen we u helpen met het vinden van een nieuwbouwwoning bij u in de buurt?

Bekijk projecten in de buurt