bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Alkmaar

regio alkmaar nieuwbouw beter wonen in - header 2.jpg

Beter Wonen In

Regio Alkmaar

Ook in de kaasstad Alkmaar en in de directe omgeving worden de nodige nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Benieuwd wat deze mooie stad in provincie Noord-Holland zoal te bieden heeft? Dat lees je op deze pagina.

Al eeuwenlang wordt in Alkmaar op vrijdagmorgen de wereldberoemde kaasmarkt gehouden. Maar de stad heeft veel meer te bieden dan alleen kaas. Voor kinderen zijn er veel speeltuinen, kinderboerderijen en recreatieparken te vinden. Ook zijn er genoeg parken voor de nodige rust en natuur, zoals

de Alkmaarderhout (het oudste stadspark van Nederland), natuurgebied het Bolwerk en recreatiegebied Park van Luna. Wat betreft openbaar vervoer en infrastructuur heeft Alkmaar een gunstige ligging. De stad ligt op slechts een half uur reizen met de auto van Amsterdam en je bent al binnen een kwartier bij het Noordzeestrand.

Omliggende plaatsen zoals Egmond aan Zee, Bergen aan Zee Heerhugowaard en Bergen zijn makkelijk te bereiken. Kortom: een gunstig gelegen stad om een nieuwbouwwoning te zoeken.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Alkmaar? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Alkmaar

Momenteel ligt het inwoneraantal in omgeving Alkmaar rond de 110.000. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren licht stijgen, waarbij onder meer de nieuwbouw die gerealiseerd wordt in de woonbehoefte voorziet. De complete agglomeratie, die ook wel Groot-Alkmaar wordt genoemd, telt ongeveer 305.000 inwoners.

Cultuur

Cultuur

en historie

Met 399 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten heeft Alkmaar een rijk historisch centrum. In het Stedelijk Museum Alkmaar, een van de oudste musea van Nederland, kun je de geschiedenis en het cultureel erfgoed van de stad bezichtigen. De muziekliefhebber kan in Alkmaar naar het Beatles Museum.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

in Alkmaar

Een bekende bezienswaardigheid in Alkmaar is het Huis met de Kogel. De naam is te danken aan het feit dat het gezin dat hier woonde ongedeerd bleef toen er een Spaanse kanonskogel insloeg. Ook heeft Alkmaar acht oude hofjes om doorheen te wandelen, die nog grotendeels bewoond zijn en waarvan de oudste in 1510 werd gesticht.