bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Almere

nieuwbouw regio almere - skyline header 2.jpg

Beter Wonen In

Regio Almere

Almere: de stad die aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer ligt. Met een nieuwbouwwoning in omgeving Almere kom je helemaal tot rust. Je vindt hier diverse natuur- en recreatiegebieden, waaronder de Oostvaardersplassen en Stadslandgoed de Kemphaan. Naast de rust en natuur is Almere ook de snelst groeiende grote gemeente van Nederland. Momenteel is het qua inwoners de achtste gemeente van het land. Gemeente Almere bestaat uit 5 stadsdelen: Stad, Haven, Buiten, Hout en Poort.

Almere en omgeving kent een rijk archeologisch bodemarchief. Je vindt hier een hele lijst aan rijksmonumenten en oorlogsmonumenten.

Verder staat de omgeving bekend om de vele bijzondere bouwwerken. Met name in het stadscentrum van Almere is veel moderne architectuur te vinden, zoals de Citadel en The Wave: een gebouw met een golvende gevel.

Plaatsen in de buurt van Almere zijn onder andere Zeewolde, Muiden, Naarden en Huizen. Ook hier worden verschillende nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Naast de Hollandse Brug zijn er verschillende plannen in ontwikkeling om die plaatsen makkelijk te bereiken. Maar om te winkelen hoef je Almere zeker niet uit, want de stad beschikt over een van de grootste winkelcentra van Nederland: Citymall Almere.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Almere? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Almere

De snel groeiende omgeving Almere heeft inmiddels een inwoneraantal van ruim 211.000. Deze groei zet naar verwachting verder door in de komende jaren. Almere heeft een relatief jonge bevolking: 28% van de inwoners is jonger dan 20 jaar.

Cultuur

Cultuur

en verbeelding

Niet zonder reden wordt Almere ook wel ‘de stad met verbeelding’ genoemd. Je vindt er drie theaters met volop film-, theater- en muziekvoorstellingen. Ook worden er mooie evenementen georganiseerd, zoals Bevrijdingsfestival Flevoland en Strandfestival ZAND.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en de Floriade 2022

De nieuwe bibliotheek in Almere is zeker een bezoekje waard: niet voor niets heeft dit gebouw de Architectuurprijs Almere gewonnen. Ook het mooie complex de Citadel won deze prijs in het verleden. Daarnaast is Almere uitverkoren om in 2022 de Floriade te organiseren.