bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Amersfoort

nieuwbouw regio amersfoort - header 2.jpg

Beter Wonen In

Regio Amersfoort

Wonen in een groeistad in de provincie Utrecht? Dan zit je met een nieuwbouwwoning in Amersfoort goed. De stad ligt aan de meest noordoostelijke rand van de Utrechtse Heuvelrug. Amersfoort heeft een middeleeuwse kern met fraaie grachten en wallen en vormt het regiocentrum voor Bunschoten, Spakenburg, Hoevelaken, Leusden, Soest en Baarn. Na de oorlog kreeg de stad de groeistad-status, wat leidde tot de bouw van verschillende nieuwbouwwijken met bijzondere architectuur, zoals Kattenbroek.

Naast nieuwbouw en bijzondere architectuur is de omgeving Amersfoort ook rijk aan natuur en won de stad in 2007 zelfs de titel ‘Groenste stad van Europa’.

Er zijn vele stadsparken te vinden in de omgeving, met park Schothorst als grootste park. Ook het wat kleinere park Randenbroek ten zuiden van het centrum kent een grote diversiteit aan natuur.

Om de omgeving Amersfoort echt te leren kennen kun je ook een stadswandeling maken, waarbij een bezoek aan de stadspoorten de Monnikendam en de Koppelpoort zeker de moeite waard is. Wat ook niet onbenoemd kan blijven: Amersfoort is de geboortestad van de wereldberoemde schilder Piet Mondriaan.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Amersfoort? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Amersfoort

Momenteel telt de gemeente Amersfoort ruim 156.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de kernen Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen. Er zit een kleine toename in het inwoneraantal van de stad.

Cultuur

Cultuur

en festivals

Amersfoort telt ruim 400 rijksmonumenten. Ook worden er een aantal reizende straattheaterfestivals gehouden, zoals Boulevard of broken dreams en De Parade. In Museum Flehite krijg je een goed beeld van de geschiedenis van de stad.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en bier

De prachtige Onze Lieve Vrouwetoren is een mooi aanzicht in Amersfoort. Iets verderop bevindt zich de Elleboogkerk, die na een brand is gerestaureerd. Bierliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan Bierbrouwerij De Drie Ringen.