bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Amsterdam

nieuwbouw regio amsterdam - header.jpeg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Amsterdam

Wonen in een wereldstad, de hoofdstad van Nederland? Dan moet je natuurlijk gaan voor een nieuwbouwwoning in Amsterdam. Met de vele verschillende wijken spat de levendigheid er vanaf in deze bruisende stad. In de afgelopen jaren is er veel nieuwbouw in en rondom de stad ontwikkeld.

Amsterdam ligt aan de Amstel en het IJ, en is via de haven verbonden met de Noordzee. De binnenstad is opgedeeld in ongeveer 90 ‘eilanden’. Door de verschillende treinstations en de aanliggende snelwegen ben je zo in omliggende plaatsen als Zaanstad, Weesp, Diemen, Amstelveen en Haarlemmermeer. Ook hier kun je mooie nieuwbouwwoningen vinden waarmee je vlakbij Amsterdam woont.

In Amsterdam vinden regelmatig culturele- en muziekevenementen plaats, zoals Over het IJ Festival en het Grachtenfestival. Ook aan culturele monumenten ontbreekt het de stad niet. Zo vind je er bijna honderd musea en door de stad heen staan veel openbare kunstwerken om te bewonderen.

Grote optredens worden gegeven in verschillende stadions in de omgeving, zoals de AFAS Live (voorheen de Heineken Music Hall), de Johan Cruijff ArenA en Ziggo Dome. Liefhebbers van theater kunnen onder onder meer terecht in het Koninklijk Theater Carré en het DeLaMar Theater.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Amsterdam? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Amsterdam

Amsterdam heeft, met ruim 863.000 inwoners, het grootste inwoneraantal van Nederland. En nog steeds zit er een stijgende lijn in de bevolkingsgroei. Onder meer nieuwbouwwoningen voorzien in de groeiende vraag naar woningen in de stad en de omliggende regio.

Cultuur

Cultuur

en musea

Aan het Museumplein liggen de grootste musea van Amsterdam, zoals het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum. Het kleine maar wereldberoemde Anne Frank Huis geeft op persoonlijke wijze een blik op de Tweede Wereldoorlog.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

in de stad

De best bezochte attractie van Amsterdam blijft toch de grachtengordel, vooral per rondvaartboot. Verder zijn dierentuin Royal Zoo ARTIS, de Jordaan met zijn smalle straatjes en gezellige kroegen en het Paleis op de Dam grote trekpleisters van de stad.