bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Apeldoorn

nieuwbouw regio apeldoorn - header 2.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Apeldoorn

Apeldoorn: een mooie stad centraal in het land, met vele stadsparken en een groot winkelaanbod. Met een nieuwbouwwoning in de omgeving Apeldoorn geniet je van de mooie omliggende natuur én de gunstige centrale ligging. Kenmerkend voor de stad is de Apeldoornse huisjes-structuur: veel monumentale en vrijstaande woningen en weinig hoogbouw.

Deze stad in provincie Gelderland is onderverdeeld in 8 wijken, die weer bestaan uit zo’n 65 buurten. Apeldoorn is het stedelijk middelpunt van het grootste aaneengesloten bos- en natuurgebied van Nederland, de Veluwe. Het centrum is een mengsel van oud en nieuw: er staan veel monumentale objecten maar er zijn ook veel gemoderniseerde winkelpanden en nieuwbouwwoningen te vinden.

Vanuit Apeldoorn bereik je makkelijk de omliggende plaatsen, zoals Beekbergen, Hoenderloo, Klarenbeek, Loenen en Twello. Iets ten noordoosten van de stad vind je vliegveld Teuge, waar je onder meer terecht kunt voor zweefvliegactiviteiten.

In Apeldoorn en de directe omgeving zijn er genoeg activiteiten te vinden voor zowel jong als oud. Met de kinderen kun je bijvoorbeeld een dagje uit naar de Apenheul of pretpark Julianatoren. Ook kun je het prachtige Paleis Het Loo bewonderen. Daarnaast wordt jaarlijks het Openlucht Film Festival gehouden in Natuurpark Berg & Bos, waarbij een buitenbioscoop wordt neergezet waar een week lang topfilms worden gedraaid.

 

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Apeldoorn? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Apeldoorn

Apeldoorn telt ruim 142.000 inwoners en in de afgelopen jaren zit in dit aantal een kleine stijging die zich de komende jaren voortzet. Vanaf het begin van de 20e eeuw heeft de stad zich ontwikkeld tot een van de grotere plaatsen van het land, onder meer door de nodige nieuwbouwwijken.

Cultuur

Cultuur

in de stad

In schouwburg Orpheus, een van de vijf grootste theaters van Nederland, worden uiteenlopende theatervoorstellingen en muziekconcerten gehouden. In het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) vinden wisselende exposities en evenementen plaats.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

in de buurt

Het voormalig koninklijk paleis, Paleis Het Loo, staat in de top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Zowel het paleis zelf als de omliggende tuin met Franse invloeden en het prachtige paleispark zijn zeker een bezoekje waard.