bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Arnhem

nieuwbouw regio Arnhem - header sonsbeekpark.jpg

Beter Wonen In

Regio Arnhem

Wonen in een van de groenste regio’s van Nederland? Dat kan met een nieuwbouwwoning in omgeving Arnhem. Deze hoofdstad van de provincie Gelderland ligt aan de zuidrand van de Veluwe. Daarnaast heeft de stad meerdere grote parken, zoals park Sonsbeek, park Klarenbeek en park Presikhaaf. Niet voor niets staat Arnhem op de gedeelde zevende plaats van Nederlands groenste steden.

Verder ligt de stad aan maar liefst drie rivieren: de Neder-Rijn, de IJssel en de Sint-Jansbeek. Met de Posbank, de Veluwe en de Betuwe staat de regio Arnhem internationaal bekend als geliefde locatie voor grote wielrenevenementen, zoals de Giro d’Italia.

In de Tweede Wereldoorlog speelde de omgeving van Arnhem een belangrijke rol, onder meer vanwege de luchtlanding en veldslag van de geallieerde troepen in 1944 als onderdeel van Operatie Market Garden. Arnhem en omgeving heeft zich na die periode grootschalig weten te ontwikkelen.

Belangrijke actuele nieuwbouwprojecten in Arnhem zijn Hoogte 80 en High Park: een prachtig gebouw met 13 woonlagen en in totaal 289 appartementen. Andere plaatsen in de directe omgeving van Arnhem waar veel nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd zijn Elst, Velp, Westervoort, Oosterbeek en Roozendaal.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Arnhem? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Arnhem

Steeds meer mensen willen in Arnhem wonen, wat niet vreemd is vanwege de gunstige ligging en de vele mooie nieuwbouwwoningen in deze stad. Momenteel telt de stad ruim 159.000 inwoners. Hiermee is het qua inwonersaantal de tweede stad en derde gemeente van Gelderland.

Cultuur

Cultuur

en historie

In omgeving Arnhem is volop cultuur te vinden. ArtEZ, de hogeschool voor de kunsten, heeft drie locaties in de stad. Ook vind je er het Nederlands Openluchtmuseum, waar je een beeld krijgt van het leven in Nederland door de afgelopen eeuwen heen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en monumenten

De Eusebiuskerk is al sinds de vijftiende eeuw het middelpunt van Arnhem. IN de stad zijn vele rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten te vinden. En wat te denken van de grote dierentuin Burgers’ Zoo? Perfect voor een dagje uit voor jong en oud.