bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Breda

nieuwbouw regio breda - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Breda

Wonen in een stad in het westen van de provincie Noord-Brabant? Dan zit je met een nieuwbouwwoning in de omgeving Breda goed. De stad is eind 20e eeuw uitgegroeid tot een belangrijk knooppunt tussen de havensteden Rotterdam en Antwerpen. Ook is Breda, met diverse hogescholen, tegenwoordig niet meer weg te denken als bruisende studentenstad.

In de omgeving Breda vind je plaatsen als Oosterhout, Etten-Leur en de Lage en Hoge Zwaluwe. Ook ben je binnen een klein uurtje al bij de Belgische buren in het mooie Antwerpen.

De Bredase binnenstad kenmerkt zich door het historische centrum met mooie kerken en het Oude Stadshuis. Vanwege zijn historisch stadsschoon wordt Breda in zijn volkslied ook wel de Parel van het Zuiden genoemd.

Naast de verschillende nieuwbouwwijken kent Breda een historische burgerlijke architectuur. Interessante gebouwen zijn onder meer het Kasteel van Breda en het Baroniemonument. Ook aan muzikaliteit ontbreekt het de stad niet. Jaarlijks worden er muziekevenementen gehouden, zoals het Breda Jazz Festival.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Breda? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Breda

Breda en omgeving telt momenteel meer dan 185.000 inwoners. Het inwoneraantal bevindt zich nog steeds in een stijgende lijn. Niet verwonderlijk ook, gezien de prettige sfeer in de stad en de gunstige ligging in het land.

Cultuur

Cultuur

en kunst

Jaarlijks wordt er Open Ateliers Breda georganiseerd. Hier kunnen kunstenaars aan deelnemen om hun kunst te tonen. Je vindt in de stad verschillende musea, zoals Stedelijk Museum Breda. Liefhebbers van theater kunnen hun hart ophalen in het Chassé Theater.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en parken

Je vindt de meeste bezienswaardigheden in de binnenstad van Breda. Aanraders zijn de Grote- of Onze Lieve Vrouwenkerk, het Begijnhof en de Waalse kerk. Verder is de omgeving rijk aan mooie gebouwen en parken, zoals park Valkenberg bij het Kasteel van Breda.