bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Den Bosch

nieuwbouw den bosch regio - centrum header.jpg (1)

Beter Wonen In

Nieuwbouw Den Bosch

Met een nieuwbouwwoning in Den Bosch woon je in de gezellige, bourgondische hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. De officiële naam is ’s-Hertogenbosch, maar meestal wordt de stad met de oudere naam Den Bosch aangeduid. En tijdens carnaval verandert de naam van de stad voor even in Oeteldonk.

In het prachtige middeleeuwse stadscentrum van Den Bosch valt genoeg te beleven. Hier vind je onder meer De Moriaan: het oudste bakstenen gebouw van Nederland. In de binnenstad staat ook de Sint-Janskathedraal, waar je vanaf de westtoren een mooi uitzicht over de hele stad hebt.

Een andere attractie is de Binnendieze, waar je met verschillende rondvaarten de stad ondergronds kunt bewonderen. Iets ten zuidoosten van Den Bosch, vlakbij het centrum, ligt het natuurgebied Het Bossche Broek.

In de omgeving van Den Bosch liggen plaatsen als Oss, Sint-Oedenrode, Maasbommel en Heusden. Deze zijn vanuit Den Bosch makkelijk te bereiken. Liever een nieuwbouwwoning in een van deze kleinere plaatsen? Ook in de directe omgeving van Den Bosch vind je verschillende nieuwbouwprojecten.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Den Bosch? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Den Bosch

Momenteel telt Den Bosch ongeveer 110.000 inwoners. Dit aantal is de afgelopen jaren (vanaf 2013) met 7% gegroeid, onder meer vanwege de vele nieuwbouwprojecten in de stad en directe omgeving. De hele gemeente Den Bosch telt zo’n 154.000 inwoners.

Cultuur

Cultuur

en kunst

Den Bosch is in het verleden kandidaat gesteld voor de Culturele Hoofdstad. Dat geeft wel aan hoeveel cultuur er te vinden is. Denk aan de vele jaarlijkse evenementen, zoals jazzfestival Jazz in Duketown, maar ook aan musea als het Noordbrabants Museum en het Design Museum Den Bosch.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en mooie wijkjes

Op de Grote Markt van Den Bosch staat het Stadshuis, wat naast de Sint-Janskathedraal wordt gezien als pronkstuk van de stad. De wijk Uilenburg is ook zeker een aanrader om te bezoeken. In deze gezellige wijk vind je vele restaurants, cafés, terrassen en kleine winkeltjes.