bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw regio Den Haag

nieuwbouw regio den haag - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Den Haag

Wonen in de Randstad, in de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland? Kijk dan naar een nieuwbouwwoning in de omgeving Den Haag. Deze grote stad bevindt zich aan de Noordzee en heeft een kustlijn van maar liefst 11 kilometer. Een dagje naar het strand is dus altijd mogelijk als je in deze stad woont.

De twee badplaatsen van Den Haag zijn Scheveningen en Kijkduin. De stad staat bekend om de vestiging van de Nederlandse regering, het parlement en het Koninklijk Huis. Den Haag wordt omringd door plaatsen zoals Voorburg, Wassenaar, Naaldwijk en Delft. Ook hier zijn veel nieuwbouwwoningen te vinden.

In de omgeving van Den Haag vind je bijzondere natuur die uniek is voor deze regio, wat vooral komt door het mooie en ongerepte duingebied. Verspreid door de stad liggen daarnaast verschillende groengebieden en parken, zoals de Paleistuin, het Rosarium, Sint Hubertuspark en het Zuiderpark.

De regio Den Haag heeft naast al het natuurschoon een groot aantal rijksmonumenten, oorlogsmonumenten en beschermde stadsgezichten, waaronder Archipelbuurt, Duinoord en Malieveld. Kortom: een oude stad met veel historie, bijzondere natuurgebieden en een mooie ligging aan de Noordzee.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Den Haag? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Den Haag

Met ruim 537.000 inwoners is Den Haag qua inwoneraantal de derde stad van Nederland, na Amsterdam en Rotterdam. En nog steeds zit er een stijgende lijn in de bevolkingsgroei van de stad en de omgeving.

Cultuur

Cultuur

en musea

Den Haag is, met onder meer de nationale bibliotheek van Nederland, een culturele stad te noemen. Er zijn verschillende theaters te vinden en de stad is rijk aan musea, zoals het Fotomuseum en het Kinderboekenmuseum.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en politiek

Het Binnenhof is niet alleen het centrum van de Nederlandse politiek, maar het is ook een mooi gebouwencomplex om te bezoeken. Ook de Nieuwe Kerk aan het Spui is een prachtige kerk om te bezichtigen als je van architectuur houdt.