bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw regio Deventer

nieuwbouw regio deventer - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Deventer

Wonen in een nieuwbouwwoning in een van de oudste steden van Nederland? Dat kan in Deventer, in de provincie Overijssel. Zo heeft de stad het oudste stenen huis, het oudste wandelpark Worp en met de Athenaeumbibliotheek ook de oudste bibliotheek van Nederland. Naast het oudste wandelpark zijn er vele andere stadsparken te vinden, zoals het Rijsterborgherpark wat algemeen bekend staat als het Oude Plantsoen.

De stad Deventer is opgedeeld in vijf stadswijken, waaronder Binnenstad, De Hoven en het Rode Dorp. In deze wijken bevinden zich weer verschillende buurten, zowel oudere buurten als nieuwbouwwijken.

De stad heeft een gezellig, monumentaal centrum. Het middelpunt van de binnenstad wordt gevormd door de Brink, een langgerekt marktplein omringd door bomen en terrassen. Verder vind je in het centrum een grote openbare bibliotheek en verschillende musea, waaronder Museum De Waag. Ook zijn er in de omgeving een groot aantal wateren te vinden, waaronder natuurlijk de rivier de IJssel.

In de zomer kun je in het nabijgelegen Wilp – het oudste dijkdorp van Nederland – afkoelen en genieten van de zon in recreatiepark Bussloo. Vanuit Deventer ben je al in een half uur in omliggende plaatsen zoals Apeldoorn en Zutphen.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Deventer? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Deventer

Het aantal inwoners in Deventer is sterk toegenomen in de afgelopen tien jaar. Naar verwachting zet deze stijging de komende jaren verder door. Deventer en omgeving telt momenteel ruim 100.000 inwoners. De stad zelf heeft meer dan 80.000 inwoners.

Cultuur

Cultuur

en kunst

De stad kent zijn eigen dialect: het Deventers. Voor theatervoorstellingen kun je terecht in de Deventer Schouwburg of Theater Bouwkunde. Aan de Brink vind je het Speelgoedmuseum en in het Havenkwartier zit het Kunstenlab, met exposities van hedendaagse kunst.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

in de stad

De bekendste kerk van de stad is de Lebuïnuskerk. Ook het Stadshuis van Deventer aan het Grote Kerkhof is een mooie bezienswaardigheid. Het Bergkwartier is een middeleeuws stadsdeel met veel gerestaureerde woonhuizen en winkels.