bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Doetinchem

nieuwbouw regio doetinchem - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Doetinchem

Wil jij wonen in een rustige groene plaats in de Achterhoek, dicht bij de buren in Duitsland? Dat is mogelijk met een nieuwbouwwoning in de omgeving Doetinchem. De stad, soms ook wel geschreven als Deutekom, ligt in de provincie Gelderland en aan de Oude IJssel. In het mooie centrum van Doetinchem vind je een grote verscheidenheid aan winkels. Ook is er wekelijks een gezellige markt op de dinsdag en zaterdag.

De omliggende plaatsen zoals Doesburg, Zelhem, Varsseveld en Gaanderen hebben niet allemaal middelbare scholen, waardoor veel leerlingen naar school gaan in Doetinchem. Denk bijvoorbeeld aan het Graafschap College en het Rietveld Lyceum.

Jaarlijks worden er in de stad twee belangrijke culturele evenementen gehouden: het Stadsfeest en De Kunstroute Doetinchem. Tijdens deze evenementen wordt veel kunst tentoongesteld en kun je in het stadscentrum diverse muziekacts beluisteren.

Ook zijn er verschillende mooie parken en bossen in de omgeving waar je heerlijk tot rust kunt komen met een flinke wandeling of een fietstochtje. Ten westen van Doetinchem liggen de Kruisbergse bossen en ten oosten het bosgebied de Slangenburg. In de stad zelf kun je voor de nodige rust en natuur onder andere terecht in natuurpark Overstegen.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Doetinchem? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Doetinchem

Het aantal inwoners in Doetinchem is sterk toegenomen in de afgelopen jaren. Momenteel ligt het inwoneraantal in Doetinchem en omgeving boven de 60.000 inwoners. De verwachting is dat dit aantal de komende periode verder toeneemt. Niet verwonderlijk dus dat er de nodige nieuwbouwprojecten te vinden zijn.

Cultuur

Cultuur

en theater

Naast de hierboven genoemde culturele evenementen is Doetinchem rijk aan culturele voorzieningen. Om de muzikaliteit in de stad te stimuleren is er een muziekschool. Voor theater en cabaret kun je terecht in schouwburg Amphion, uitgeroepen tot het beste theater van Nederland in 2012, 2016, 2017 én 2019.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en bossen

In het Stadsmuseum Doetinchem worden mooie tentoonstellingen gehouden. In het bosgebied de Slangenburg staat ook het prachtige gelijknamige kasteel. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven in de regio. Zo vind je in de directe omgeving van Doetinchem Het Land van Jan Klaassen.