bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Dordrecht

nieuwbouw regio dordrecht - header.jpeg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Dordrecht

Op zoek naar een nieuwbouwwoning in een karakteristieke stad in de provincie Zuid-Holland? Dan zit je met een woning in Dordrecht goed. De stad bevindt zich op de plaats waar de rivier Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas. Door de echte ‘Dordrechtsen’ wordt de stad ook wel aangeduid als Dordt.

In de stad en omgeving kun je prima een dagje winkelen, met tussendoor bijvoorbeeld een Dordtevaar: een rondvaart door Dordrecht. Een andere grote trekpleister in de directe omgeving is Nationaal Park de Biesbosch. Hier kun je heerlijk varen, wandelen, fietsen, picknicken en de natuur ontdekken. Een mooie plek om in het weekend tot rust te komen.

De dichtstbijzijnde grote stad is Rotterdam. Daartussen bevinden zich enkele kleinere plaatsen waar ook de nodige nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd, zoals Ridderkerk, Barendrecht en Sliedrecht. Wanneer er evenementen worden gehouden in Dordrecht trekt dat ook mensen aan uit deze omliggende plaatsen.

Populaire evenementen die jaarlijks terugkeren zijn Rond Uit Dordrecht, het Wanttijfestival en eens in de twee jaar Dordt in Stroom in de historische havens, waar wel een kwart miljoen bezoekers op afkomen.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Dordrecht? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Dordrecht

De stad kent een kleine toename in inwonersaantal in de afgelopen 10 jaar. Momenteel zit het inwoneraantal in omgeving Dordrecht rond de 118.000. Naar verwachting zal deze groei zich de komende jaren voortzetten.

Cultuur

Cultuur

en havens

Dordrecht kent van oudsher verschillende havens. De Voorstraatshaven is de ruggengraat van de oude stad. Het oude havenkwartier met zijn pakhuizen, koopmanswoningen en kades is nog even sfeervol als vroeger.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en musea

De Grote Kerk en het Stadshuis van Dordrecht zijn twee prachtige gebouwen om te bezichtigen. Ook zijn er veel musea te vinden in de stad, zoals het Dordrechts Museum, het Huis van Gijn en Museum 1940-1945, wat ook wel het Verzetsmuseum wordt genoemd.