bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Ede

nieuwbouw regio ede - header.jpeg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Ede

Gelegen vlak bij de Veluwe en de Gelderse Vallei ligt de middelgrote stad Ede. Met een nieuwbouwwoning in deze omgeving geniet je dus volop van de mooie omliggende natuur. Ook heeft Ede een gezellig stadscentrum met onder meer een bioscoop, openluchttheater en poppodium.

Ede deelt het centraal station met de stad Wageningen. Je bent hier zo, maar ook steden als Arnhem, Veenendaal en Barneveld bevinden zich op korte afstand. Met het openbaar vervoer zijn de omliggende plaatsen makkelijk bereikbaar. Zoals gezegd liggen de Veluwe en de Gelderse Vallei om de hoek. Perfecte plekken voor een wandeling of fietstochtje!

Ede kent mooie gebouwen en staat voornamelijk bekend om haar veelheid en verscheidenheid aan kerken. Ook vind je er mooie groengebieden, zoals de Ginkelse Heide. De cultuur in de stad wordt gestimuleerd door onder andere het cultuurcentrum Cultura, theater de Reehorst en de bibliotheek. Op deze locaties worden zowel voor jongeren als ouderen cursussen en evenementen georganiseerd.

Ook leuk is de Heideweek: een feestweek waarin ruim zeventig evenementen plaatsvinden, verspreid over alle dorpen van gemeente Ede.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Ede? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Ede

Ede kent een kleine toename qua inwoners de afgelopen 10 jaar. Momenteel zit het inwoneraantal in omgeving Ede boven de 115.000. Naar verwachting zal deze groei zich de komende jaren voortzetten. Onder meer met nieuwbouw zal deze groeiende woningvraag worden ingevuld.

Cultuur

Cultuur

in de stad

Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in Ede. Er bevindt zich een bibliotheek, theater en er worden cursussen en verschillende vormen van onderwijs aangeboden. Ook dient het als ontmoetingsplek. Hier wordt de waarde en schoonheid van kunst en cultuur ervaren door jong en oud.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en kerken

De Oude Kerk is de oudste en grootste kerk van Ede en heeft een zeer mooie architectuur. Op zondagen en christelijke feestdagen wordt deze kerk gebruikt voor (kerst)diensten. Ook mooi om te bezoeken zijn Landgoed Kernhem en het Openluchttheater Eder Kuil.