bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Eindhoven

regio eindhoven nieuwbouw - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Eindhoven

Eindhoven is de vijfde gemeente van Nederland qua inwonertal. De omgeving Eindhoven, bestaande uit onder andere de gemeenten Veldhoven, Best, Nuenen en Geldrop-Mierlo, telt bijna 420.000 inwoners. Verwacht wordt dat de stad de komende jaren blijft groeien, wat een mooie kans is om te kiezen voor een nieuwbouwwoning in deze omgeving.

Eindhoven heeft zijn bijnaam 'Lichtstad' te danken aan zijn relatie met licht, onder meer door de luciferfabricage vanaf 1870 en de multinational Philips. Er worden jaarlijks dan ook meerdere evenementen georganiseerd rondom dit thema.

In het najaar zijn er onder meer de Lichtjesroute (Bevrijdingsdag van Eindhoven) en het internationale lichtfestival GLOW. In de winter verandert de stad in Eindhoven Winterstad.

Behalve de bekendheid rondom licht kent de stad ook vele mooie bouwwerken, parken en plantsoenen. Voorbeelden zijn het Stadswandelpark, de Genneper Parken en het Philips van Lenneppark. Eindhoven is een de groenste steden van Nederland: ongeveer een derde van alle openbare ruimte in de stad is ‘groen’.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Eindhoven? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Eindhoven

Momenteel telt de gemeente Eindhoven ruim 230.000 inwoners. De stad groeit nog steeds en de verwachting is dat in 2040 het aantal inwoners zal zijn gegroeid naar 248.000. Onder meer met nieuwbouw zal de groeiende vraag naar woningen worden ingevuld.

Cultuur

Cultuur

en theater

Eindhoven telt meer dan 140 rijksmonumenten, waaronder een groot aantal historische bouwwerken. In het Stadswandelpark meer dan 30 moderne kunstuitingen te bewonderen. Met het Parktheater beschikt de stad over een van de grootste theaters van Nederland.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

in de stad

Tijdens GLOW is het stadhuis mooi verlicht, maar ook tijdens de rest van het jaar is dit mooie gebouw een bezoekje waard. Verder kent de stad veel religieuze bouwwerken zoals de Paterskerk. In het centrum is veel openbare kunst te vinden, zoals het Radiomonument in het Stadswandelpark.