bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Enschede

nieuwbouw regio enschede - header.jpeg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Enschede

Als je wilt wonen in een grote en gezellige stad in provincie Overijssel, dan zit je met een nieuwbouwwoning in Enschede goed. Het is dan wel niet de hoofdstad van de provincie, maar wel de grootste stad van Overijssel.

Naast de stad Enschede vallen onder de gemeente de dorpen Lonneker, Boekelo, Usselo, Glanerbrug en buurtschap Twekkelo. Door de gunstige ligging ben je vanuit Enschede snel in de grotere plaatsen in de omgeving, zoals Hengelo, Oldenzaal en Haaksbergen. Binnen 20 minuten ben je in het Duitse plaatsje Gronau, waar je verschillende musea kunt bezoeken of van de prachtige natuur kunt genieten. 

Ook in Enschede zelf is veel mooie natuur te vinden, zoals in het Abraham Ledeboerpark of het Volkspark dat vlak bij het centrum van de stad ligt.

Enschede heeft twee musea: het Rijksmuseum Twenthe en het Museum TwentseWelle, waar je het cultuurhistorisch en natuurhistorisch erfgoed van Twente kunt bezichtigen. In de binnenstad wordt jaarlijks de Marathon van Enschede gehouden. Daarnaast vindt er in de stad ook het grootste studentensportevenement van Nederland plaats: de Batavierenrace. Een sportieve stad dus!

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Enschede? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Enschede

Het inwoneraantal in de omgeving Enschede is de afgelopen 5 jaar licht afgenomen. Momenteel ligt het aantal rond de 160.000. Naar inwoneraantal is het de veertiende gemeente van Nederland.

Cultuur

Cultuur

en muziek

Enschede heeft diverse expositieruimtes met beeldende kunst. Ook aan muzikaliteit ontbreekt het in de stad niet. Zo zijn er drie grote concertpodia voor klassieke muziek: het Muziekcentrum, de Twentse Schouwburg en de Grote Kerk.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

in Enschede

De twee hierboven genoemde musea zijn een goede trekpleister voor de stad. De Grote Kerk op de Oude Markt is een prachtig gebouw om te bezoeken. Maar ook gewoon een wandeling langs het Twentekanaal is zeker de moeite waard.