bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Groningen

Groningen.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Groningen

Zie jij jezelf wel wonen in een nieuwbouwwoning in de mooie stad Groningen, in de gelijknamige provincie? Deze noordelijke stad heeft een hoop te bieden, van natuurgebieden en historische gebouwen in het mooie stadscentrum tot het eeuwenoude wierdenlandschap.

De stad Groningen is mede door het grote aantal studenten zo bruisend, meer dan de helft van de studenten woont ook in de stad. Het andere deel woont voornamelijk in omliggende plaatsen zoals Assen, Drachten of Delfzijl. De stad is rijk aan monumenten die de Tweede Wereldoorlog ongeschonden door zijn gekomen.

Denk bijvoorbeeld aan de Martinitoren, het symbool van de stad, en de bijbehorende kerk.

Een bijzonder aspect van Groningen zijn de vele hofjes, die in de stad zelf ook wel gasthuizen genoemd worden. Verder is er een zeer gevarieerd cultureel aanbod in de stad. Er zijn verschillende musea, theaterzalen en openbare kunsttentoonstellingen te vinden. Het Groninger Museum is een van de topattracties van de regio. Als studentenstad heeft Groningen verschillende uitgaansgelegenheden en poppodia, zoals VERA en Simplon.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Groningen? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Groningen

Groningen kent momenteel een inwoneraantal van ruim 200.000. Naar inwoneraantal is het de grootste stad van het Noorden. Mede door de vele studenten loopt dit aantal de komende periode naar verwachting verder op.

Cultuur

Cultuur

en theater

Het Groninger Museum is het belangrijkste museum van de stad. Verder zijn er veel beeldhouwwerken te zien in de openbare ruimte. Voor theater kun je terecht in de Stadsschouwburg, de Oosterpoort of Grand Theatre.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en architectuur

Een mooie bezienswaardigheid in Groningen is het Goudkantoor. Middenin de stad even tot rust komen kan onder meer in de Prinsentuin. Ook kun je een wandeling maken in de wijk Hoornse Meer, waar je de interessante moderne architectuur kunt bewonderen.