bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Haarlem

nieuwbouw regio haarlem - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Haarlem

Wonen in de hoofdstad van de provincie Noord-Holland? Kijk dan naar een nieuwbouwwoning in de stad Haarlem. Rond de eeuwwisseling zijn er een aantal grote nieuwbouwprojecten geweest, waaronder Raakskwartier. Hierdoor kent een deel van de stad een moderne architectuur. Maar ook van het fraaie historische stadsbeeld is nog veel te zien.

In de omgeving van Haarlem vind je plaatsen als Bloemendaal, Spaarnwoude en Heemstede. In de zomer kun je lekker genieten aan het strand bij Bloemendaal aan Zee of Zandvoort. Maar ook in en rondom de stad vind je genoeg mooie natuur, zoals het Haarlemmerhout: het bekende stadsbos waaraan ook het Paviljoen Welgelegen ligt.

Ieder jaar vindt in april het bloemencorso plaats in Haarlem. De dag erop zijn de prachtige praalwagens in de binnenstad nog te bekijken. Ook wordt jaarlijks op 5 mei een van de grootste en oudste bevrijdingsfestivals van Nederland gehouden: Bevrijdingspop.

Naast de culturele evenementen vinden er jaarlijks verschillende sportevenementen plaats. De meest bekende op dit gebied zijn de Haarlemse Honkbalweek en de Haarlem Basketball Week. Ook zijn er veel sportclubs te vinden, en schaatsliefhebbers kunnen terecht bij Kunstijsbaan Kennemerland.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Haarlem? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Haarlem

Haarlem en omgeving telt momenteel een inwoneraantal van ruim 161.000. Hiermee behoort het tot de middelgrote steden in de Randstad. In de afgelopen 10 jaar is te zien dat het aantal inwoners is gestegen. Verwacht wordt dat dit de komende jaren verder doorzet.

Cultuur

Cultuur

in de binnenstad

Haarlem is de zesde monumentenstad van Nederland. De historische binnenstad is aangewezen als beschermd stadsgezicht en dat is ook waar de meeste monumenten staan. Denk aan de Sint-Bavokerk, het Stadshuis en de Vleeshal.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

binnen en buiten

In de openbare ruimte is veel kunst te bezichtigen. Via een wandeling door de stad zie je dus al veel moois. Ook leuk om te bezoeken: het concertgebouw De Philharmonie en het Frans Hals Museum, dat gevestigd is in Het Oudemannenhuis.