bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Helmond

nieuwbouw - natuur 2.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Helmond

In Helmond, gelegen in de provincie Noord-Brabant, valt van alles te beleven. Je kunt er niet alleen heerlijk shoppen, genieten op het terras of borrelen in een gezellig café, maar je kunt ook een onvergetelijk dagje op stap gaan. Helmond is hiermee een prima stad om een nieuwbouwwoning te zoeken.

Helmonders worden ook wel kattenmeppers genoemd. Met deze spotnaam wordt gerefereerd aan vroeger, toen de mensen zogenaamd katten aten. Tegenwoordig komt deze naam nog steeds terug in allerlei activiteiten die in Helmond worden gehouden. Zo is er ieder jaar het festival Jazz in Catstown, dat inmiddels de naam H2O heeft gekregen.

Muziek en cultuur in de stad wordt mede door dat evenement gestimuleerd. Ook de Kasteeltuinconcerten in juli en augustus dragen hieraan bij.

In de omgeving van Helmond kun je heerlijk tot rust komen door een lekkere wandeling of fietstocht te maken. Via de Bolle Akkerroute word je langs de mooiste plaatsen geleid van landgoed Croy, wat deels ligt op het grondgebied van Stiphout en deels op het grondgebied van Aarle-Rixtel, gemeente Laarbeek. Ook kasteel Croy is hier te bewonderen.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Helmond? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Helmond

Helmond kent een kleine toename in inwonersaantal de afgelopen 10 jaar. Momenteel wonen er ongeveer 91.000 mensen. Naar verwachting zal deze lichte groei zich de komende jaren verder voortzetten.

Cultuur

Cultuur

carnaval en computers

Een belangrijk onderdeel van de Helmondse cultuur is carnaval. Dit wordt ieder jaar groots gevierd, onder meer met de grootste optocht van het zuiden. In het HomeComputerMuseum wordt de geschiedenis van thuiscomputers getoond.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en kastelen

Een fraaie bezienswaardigheid die zeker een bezoekje waard is, is het vierkante kasteel bij het centrum. Nabij het kasteel ligt de voormalig Hervormde kerk die ook mooi is om te bezichtigen. De Kunstroute is een verzameling van beeldhouwwerken door het stadshart van Helmond.