bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Hilversum

nieuwbouw regio hilversum - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Hilversum

Als je wilt wonen in de omgeving van de belangrijkste plaats in de landstreek het Gooi, dan is een nieuwbouwwoning in Hilversum iets voor jou. Deze stad in de provincie Noord-Holland wordt ook wel aangeduid als de ‘mediastad’ van Nederland, vanwege de vele omroepbedrijven die hier gevestigd zijn. De omgeving van Hilversum heeft veel groen en natuurgebieden en in de gemeente vind je veel fraaie en ruime tuinen. Hierdoor wordt de gemeente ook wel betiteld als ‘tuinstad’.

Plaatsen in de directe omgeving van Hilversum zijn onder andere Bussum, Naarden, Baarn en Huizen. Met de auto zijn deze plaatsen goed te bereiken, doordat de stad gunstig ligt in de oksel van knooppunt Eemnes van de rijkswegen A1 en A27.

Ook het openbaar vervoer is goed geregeld: Hilversum heeft drie treinstations. Vanuit de stad ben je snel bij de Loosdrechtse Plassen, een groot watersport- en natuurgebied. Andere fraaie natuurgebieden in de directe omgeving van de stad zijn het Goois Natuurreservaat, de Hoorneboegse Heide en de Bussumerheide.

Een belangrijke trekpleister van Hilversum is de mooie architectuur. Het meest bekende ontwerp is het markante Raadhuis, wat dienst doet als gemeentehuis. Verder zijn er nog talloze andere mooie gebouwen en parken te vinden in de stad, niet zelden ontworpen door de gemeentearchitect Willem Dudok. Denk bijvoorbeeld aan het Pompgemaal, woonhuis 'De Wikke' en park Laapersveld.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Hilversum? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Hilversum

Hilversum en omgeving kent een inwoneraantal van meer dan 90.000. In de afgelopen 10 jaar is dit aantal licht gegroeid, onder meer door het nieuwbouwplan Anna’s Hoeve aan de oostkant van de stad.

Cultuur

Cultuur

en media

De stad staat natuurlijk bekend als mediastad. Dit is onder meer te bekijken in de Beeld en Geluid Experience, te vinden op het Media Park. Voor muziek en theater kun je onder meer terecht in het Gooilandtheater en Theater Achterom.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en tuinen

In de stad zijn verschillende mooie kerken te vinden, waaronder de Sint-Vituskerk en de hervormde Grote Kerk. Een andere leuke bezienswaardigheid is Pinetum Blijdestein: een botanische tuin met exotische planten, middenin de stad.