bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Hoofddorp

nieuwbouw-wens-1064x708.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Hoofddorp

Een mooie stad in de provincie Noord-Holland: Hoofddorp. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een grote plaats. Nog steeds wordt verwacht dat de stad zal blijven groeien, met veel ruimte voor nieuwbouwwijken. Het is de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer.

Hoofddorp kent een goede bereikbaarheid naar de grotere steden waar het door omringd wordt, zoals Amsterdam, Haarlem en Leiden. Ook ligt het dichtbij vliegveld Schiphol. Mede hierdoor zijn er in Hoofddorp veel nationale en internationale bedrijven gevestigd, wat de stad een internationaler karakter geeft.

Grote jaarlijks terugkerende evenementen die in Hoofddorp worden gehouden, zijn het dancefestival Mysteryland en het paardenevenement Concours Hippique in het Haarlemmermeerse Bos.

In tegenstelling tot veel andere Nederlandse steden is Hoofddorp een vrije jonge plaats. Daardoor kent het weinig historische gebouwen en wordt het meer gekenmerkt door een stedelijke architectuur. Over de geschiedenis van de stad is alles te vinden in het Historisch Museum Haarlemmermeer.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Hoofddorp? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Hoofddorp

Hoofddorp kent momenteel een inwoneraantal van meer dan 75.000. Dit aantal zal de komende jaren naar verwachting nog flink toenemen, onder meer door de ruime mogelijkheden voor nieuwbouw in de omgeving.

Cultuur

Cultuur

en theater

Het Oude Raadhuis, wat voorheen het gemeentehuis was, is inmiddels een modern theater. In Toolenberg zit De Lans gevestigd, een jongerencentrum waar diverse activiteiten worden georganiseerd. De Lans is onderdeel van Stichting Maatvast.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en planten

Een mooie kerk die de moeite waard is om een bezoekje te brengen is de Joannes de Dopekerk. Het centrum van Hoofddorp, wat aan de oostzijde van de stad ligt, biedt alles wat je nodig hebt voor een gezellig dagje winkelen. Ook leuk: de wilde plantentuin De Heimanshof, met veel planten, insecten en vogels.