bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Leiden

nieuwbouw regio leiden - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Leiden

De stad Leiden, die bekend staat om de oudste universiteit van Nederland, heeft veel te bieden. Met een nieuwbouwwoning in deze omgeving profiteer je zowel van rust door de omliggende natuur als van een bruisend stadscentrum. De stad in provincie Zuid-Holland heeft een rijke geschiedenis en een oude binnenstad met mooie grachten, stadspoorten, molens, kerken en monumentale bouwwerken.

In het centrum van Leiden vind je een ruim aanbod aan bijzondere winkels in een sfeervolle setting. De speciaalzaakjes in kleine straatjes en steegjes in het historische centrum maken het winkelen hier extra leuk. Daarnaast wordt de sfeer van de binnenstad versterkt door het water. Naast de Oude en de Nieuwe Rijn vind je er fraaie grachten en singels.

Verder zijn er verschillende parken in de stad waar je tot rust kunt komen, waaronder het Plantsoen, het Ankerpark, het Huigpark en de Hortus Botanicus.

Vanuit Leiden ben je snel in omliggende plaatsen zoals Voorschoten, Valkenburg en Wassenaar. Ook hier kun je verschillende nieuwbouwwoningen vinden. Binnen 20 minuten ben je in Katwijk aan Zee, waar je met mooi weer kunt genieten van een heerlijk dagje strand. Maar ook in Leiden zelf kun je genieten aan het water, want de Rijn stroomt door de stad. De rivier kent verschillende doorvaarroutes voor zowel pleziervaart als toervaart. Perfect voor een dagje op het water!

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Leiden? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Leiden

Met een kleine stijging in de afgelopen jaren is het inwoneraantal van omgeving Leiden inmiddels de 125.000 gepasseerd. Hiermee is het qua inwoneraantal de vierde gemeente van Zuid-Holland. Het stadsgewest Leiden omvat ook Teylingen, Noordwijk en Noordwijkerhout waarmee het hele gebied in totaal zo’n 350.000 inwoners heeft.

Cultuur

Cultuur

en theater

Leiden telt duizenden rijks- en gemeentelijke monumenten. Het centrum binnen de singels is de op één na grootste historische binnenstad van het land. Jaarlijks wordt in de stad het Leids Film Festival georganiseerd. Voor theater kun je onder meer terecht bij de Leidse Schouwburg, het Imperium Theater en het Scheltema Complex.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

in de binnenstad

Het Stadshuis en het Gemeenlandshuis van Rijnland zijn twee prachtige bouwwerken die zeker een bezoek waard zijn. Ook de Pieterskerk, het grootste kerkgebouw van Leiden, is een bijzondere kerk om te bewonderen. De Leidse Loper is een wandeling die je langs 24 historische bezienswaardigheden in de binnenstad leidt.