bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Middelburg

nieuwbouw regio middelburg - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Middelburg

Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland die doorsneden wordt door het Kanaal door Walcheren, biedt alle gelegenheid om heerlijk te wonen in een nieuwbouwwoning. De gemeente Middelburg telt verschillende wijken die ieder worden gekenmerkt door unieke aspecten. Zo is de binnenstad een bruisende en centrale plek om te wonen. Hou je meer van rust en ruimte? Dan zit je bijvoorbeeld goed met een nieuwbouwwoning in de wijk Griffioen.

In de zomer kun je heerlijk van het strand genieten in plaatsen in de directe omgeving zoals Vlissingen of Zoutelande, waar je met de auto al binnen 15 minuten bent.

In het oude centrum van Middelburg is veel te zien, perfect om te voet te verkennen. Langs de grachten staan fraaie herenhuizen uit het VOC-verleden. In het centrum vind je de Abdij van Middelburg, met een toren van bijna 91 meter hoog. Deze wordt ook wel de Lange Jan genoemd en staat voor velen symbool voor de stad.

In december wordt de stad omgetoverd tot Middelburg Winterstad. Er vinden ook verschillende andere evenementen plaats, zoals de Boekenmarkt, het Jazzfestival en in juni de Stadsfeesten en Mosselfeesten. Voor theatervoorstellingen kun je terecht in de Schouwburg, de Zeeuwse Concertzaal en een aantal andere kleinere theaters in het stadscentrum.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Middelburg? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Middelburg

Het aantal inwoners is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. De stad zelf telt ongeveer 42.000 inwoners. De gemeente Middelburg heeft bijna 50.000 inwoners. Hiermee is het na Terneuzen de grootste gemeente van provincie Zeeland.

Cultuur

Cultuur

en kunst

In Middelburg zijn diverse culturele instellingen te vinden, zoals het Zeeuws Museum, cultureel centrum De Spot en het Spiegeltheater. Ook kent de stad een Centrum Beeldende Kunst, een stichting die zich richt op het bevorderen van het beeldende kunstaanbod.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en monumenten

In de stad staan een aantal korenmolens die leuk zijn om te bezichtigen. Het Stadshuis van Middelburg gelegen aan de markt is met zijn mooie architectuur ook zeker een bezoekje waard. Qua aantal rijksmonumenten is het de vijfde monumentenstad van Nederland.