bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Nijmegen

nieuwbouw regio nijmegen header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Nijmegen

Wil jij wonen in de oudste stad van Nederland of een van de omliggende plaatsen? Dan zit je met een nieuwbouwwoning in de omgeving van Nijmegen goed. Deze stad in provincie Gelderland ligt prachtig aan de rivier de Waal. Verder staat Nijmegen natuurlijk bekend om het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld: de Nijmeegse Vierdaagse. Deze wandeltocht wordt al sinds 1909 jaarlijks gehouden. In de week dat de Vierdaagse wordt gelopen, vinden in de binnenstad de Vierdaagsefeesten plaats met gemiddeld ruim anderhalf miljoen bezoekers.

Aan de overkant van de Waal bevindt zich de Waalsprong, ook wel Nijmegen-Noord genoemd: hét nieuwe stadsdeel van Nijmegen, waar veel nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd. De Waalsprong bestaat uit Lent en een stuk van Oosterhout.

De Waalsprong is direct verbonden met het bruisende centrum van Nijmegen, onder meer door de nieuwe stadsbrug 'De Oversteek' en de fietsverbinding 'De Snelbinder'. In de zomer hoef je niet ver te reizen voor een dagje strand, want je kunt terecht op een van de vele strandjes aan de Waal.

Andere gemeenten in de omgeving waar nieuwbouwwoningen verschijnen zijn Berg en Dal, Malden, Beuningen en Wijchen. Deze gemeenten maken deel uit van het Rijk van Nijmegen. De omgeving wordt gekenmerkt door de grote verscheidenheid aan landschappen. In de gemeente Berg en Dal ligt het natuurgebied de Ooijpolder, dat gevormd wordt door de uiterwaarden van de Waal.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Nijmegen? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Nijmegen

Nijmegen heeft momenteel ruim 175.000 inwoners. Het inwonersaantal heeft een enorme boost gekregen door de grootschalige nieuwbouw in de Waalsprong. Daarnaast zijn er natuurlijk de vele studenten aan de Radboud Universiteit en de HAN.

Cultuur

Cultuur

en historie

Van oudsher kent Nijmegen een rijk en bloeiend cultureel leven. Zo vind je er het poppodium Doornroosje, de Stadsschouwburg en concertgebouw de Vereeniging. In de culturele broedplaats De Vasim bevinden zich veel ateliers, werkplaatsen en kantoren voor kunstenaars en culturele organisaties.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en parken

De Sint-Stevenskerk is de oudste en grootste kerk van Nijmegen. Dichtbij bevindt zich ook de oudste winkelstraat van Nederland, de Lange Hezelstraat. Verder vind je in de stad vele parken, zoals het Goffertpark, Valkhofpark en Kronenburgerpark. Ook zijn er door de hele stad heen stukjes Romeinse geschiedenis te vinden.