bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Noordwijk

AdobeStock_87667258.jpeg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Noordwijk

Lijkt het jou wel wat om vlak bij de zee en het strand te wonen? Dat is mogelijk met een nieuwbouwwoning in Noordwijk, gelegen in provincie Zuid-Holland. Maar naast de zee en het strand heb je ook nog het charmante centrum Noordwijk Binnen. Met een bezoekje aan de oude dorpskern proef en ervaar je hoe een heel ander Noordwijk tot leven komt.

Noordwijk kent een rijke historie en stond niet altijd bekend als badplaats. Dat begon pas laat in de 18e eeuw. Mede door het toegankelijke openbaar vervoer trekt de plaats vele bezoekers.

Als inwoner van Noordwijk er zelf een dagje tussenuit? Dan kun je bijvoorbeeld naar plaatsen in de directe omgeving zoals Katwijk aan Zee, Nieuw-Vennep, Leiden of Hoofddorp.

Behalve de prachtige fiets- en wandelroutes die je in de directe omgeving vindt, kun je in de stad ook volop cultuur vinden. Er zijn diverse musea, culturele attracties en evenementen die jaarlijks plaatsvinden. Met evenementen zoals de Openlucht Theatervoorstellingen, Bloemencorso Bollenstreek en het Schildersfestival is er altijd wel wat te beleven.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Noordwijk? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Noordwijk

Noordwijk kent een minimale toename in inwonersaantal de afgelopen 10 jaar. Momenteel telt de gemeente Noordwijk ongeveer 43.000 inwoners. Naar verwachting zal deze groei zich de komende jaren voortzetten.

Cultuur

Cultuur

en opera

De cultuur van Noordwijk komt onder meer terug in de jaarlijkse evenementen en bijzondere musea. Een van de bekendste evenementen is Opera aan Zee, dat door een groot aantal bezoekers wordt bezocht. Streekmuseum Veldzicht toont je het Noordwijkse verleden.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en gebouwen

Uiteraard is het strand een mooie bezienswaardigheid en een heerlijke plek om de hele dag te vertoeven. Maar ook in het centrum van Noordwijk vind je mooie gebouwen zoals de St. Jeroenskerk. Op de Space Expo leer je van alles over de ruimte en ruimtevaart.