bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Oss

niewbouw - natuur park.jpeg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Oss

De stad Oss ligt in provincie Noord-Brabant, gunstig gelegen tussen Den Bosch en Nijmegen. De stad dient als een werk-, woon- en winkelstad en is dan ook een prima locatie om een nieuwbouwwoning te zoeken. De stad wordt omringd door verschillende natuurgebieden waar je heerlijk tot rust komt en kunt genieten van al het groen. Zo vind je ten oosten de Herpse Bossen en ten noorden het natuurgebied Ossermeer.

Hoewel de stad een rijke geschiedenis kent, is daar niet heel veel meer van te zien in de vorm van overblijfselen uit het verleden. Er zijn wel nog een aantal mooie monumenten die getuigen van het industriële verleden. Bij het stadsarchief is alles over de regionale geschiedenis van Oss te vinden.

Tijdens carnaval komt de stad echt tot leven en worden er drie optochten gehouden door de stad. De naam van de stad verandert in deze periode in Ossekoppenrijk. De carnavalskleuren van Oss zijn geel en blauw.

Plaatsen die zich in de directe omgeving van Oss bevinden zijn onder meer Nuland, Heesch en Ravenstein. Hier ben je met de auto binnen no-time. Daarnaast heeft Oss twee treinstations, zodat je ook snel in omliggende steden als Nijmegen, Tilburg of Eindhoven bent. Ideaal voor een dagje winkelen of het bezoeken van een nieuw restaurant!

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Oss? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Oss

Oss heeft een grote groei doorgemaakt wat betreft het inwoneraantal. In 1994 werd de gemeente Oss verder uitgebreid, de gemeente Ravenstein fuseerde in 2003 met Oss. Momenteel bevinden zich er ruim 90.000 inwoners in de omgeving en de gemeente telt ruim 58.000 inwoners.

Cultuur

Cultuur

en schilderkunst

Om van een avondje theater, opera of cabaret te genieten, kun je terecht bij Theater De Lievekamp. Cultuurpodium de Groene Engel is de ideale plek voor de muziek- en filmliefhebber. In museum Jan Cunen is een grote collectie schilderijen van de Haagse School te bewonderen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en speeltuinen

De Watertoren, ook wel ‘de sigaar van Oss’ genoemd, is een bijzondere bezienswaardigheid. Vlakbij winkelcentrum de Gelderse Poort zijn overblijfselen van het Kasteel van Oss te vinden. De avontuurlijke speeltuin Elckerlyc is een leuk uitje voor met de kinderen, met onder meer houten kastelen en een piratenschip.