bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Roermond

nieuwbouw regio roermond - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Roermond

Wonen in het mooie Limburg, dan zit je met een nieuwbouwwoning in de omgeving Roermond goed. Wat in de late middeleeuwen nog een Hanzestad was, is inmiddels uitgegroeid tot een bekende winkelstad in Nederland. Naast de vele winkels vind je in Roermond vele prachtige kerken en kloosters.

De stad bevindt zich aan de samenvloeiing van de Roer en de Maas en dankt de toeristische aantrekkingskracht onder meer aan de Maasplassen. Deze plassen worden vooral in de zomer veel gebruikt door surfers, zeilers en zwemmers. In de stad zelf zijn fraaie parken te vinden, zoals stadspark De Kartuis in de binnenstad en de groengordel langs de Maasnielderbeek.

Roermond heeft een beschermd stadgezicht en in het fraaie historische centrum zijn vele monumenten te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan de Sint-Christoffelkathedraal, de Munsterkerk en voormalig Kartuizerklooster Betlehem.

Door het openbaar vervoer en de toegankelijke infrastructuur zijn omliggende plaatsen zoals Horn, Herkenbosch, Asselt en Weerd gemakkelijk te bereiken. Ook in deze plaatsen zijn nieuwbouwwoningen te vinden waarmee je heerlijk woont in deze natuurrijke regio.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Roermond? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Roermond

Het inwoneraantal in Roermond en omgeving bedraagt momenteel meer dan 60.000. Verwacht wordt dat dit aantal, in tegenstelling tot veel andere gemeenten in Limburg, de komende jaren door blijft groeien. Een teken dat mensen graag in deze mooie regio willen wonen.

Cultuur

Cultuur

en theater

In de stad zijn twee theaters waar wekelijks diverse voorstellingen plaatsvinden: Theaterhotel de Oranjerie en CK Theater. De Azijnfabriek is een cultureel poppodium waar uiteenlopende muziekgroepen optreden. Benieuwd naar de historie van de stad? Neem dan een kijkje in het Historiehuis.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en architectuur

Van industriële tot militaire architectuur is er veel verscheidenheid in gebouwen in de omgeving Roermond. Op de Markt is de Sint Christoffelkathedraal een grote trekpleister. Het historisch stadhuis, kasteel Hattem en het Huis met de Stenen Trappen zijn ook zeker een bezoekje waard.