bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Roosendaal

nieuwbouw - natuur 2.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Roosendaal

Wonen in het mooie Brabant, dan is mogelijk met een nieuwbouwwoning in Roosendaal. Dit is een ondernemende stad waar van alles te zien, doen en beleven is. Met maar liefst drie overdekte winkelcentra is het winkelaanbod erg ruim. Het is dan ook een geliefde stad voor een dagje shoppen, niet alleen bij de Roosendalers maar ook bij onze zuiderburen.

Vaak wordt een dagje winkelen in de stad gecombineerd met een bezoekje aan het recreatiepark De Stok. Hier kun je onder andere karten, paintballen, lasergamen, golfen, skydiven, zwemmen of ontsnappen uit escaperoom Try2Escape. Iedere maandag is er in de binnenstad een weekmarkt met allerlei kraampjes: van groente en fruit, mode en muziek tot bloemen en vis.

Verder kent Roosendaal een groene omgeving met uitgestrekte bos- en heidegebieden, zoals Visdonk, de Rucphense Bossen en Kalmthoutse Heide. Er zijn in totaal 20 fietsroutes door de natuur samengesteld met verschillende thema’s. Of je nu graag wandelt of fietst; in de omgeving van Roosendaal kun je je helemaal uitleven.

Ook in deze Brabantse stad wordt uiteraard carnaval gevierd. Een ander jaarlijks terugkerend evenement is het Zomerfestival. Hier komen ook mensen op af uit omliggende plaatsen zoals Rucphen, Moerstraten en Bergen op Zoom. Ook leuk: foodtruckfestival Appeltje Eitje en de Roosendaalse Kermis, die in de top 6 van grootste kermissen van Nederland staat.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Roosendaal? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Roosendaal

Roosendaal kent een kleine toename in inwonersaantal de afgelopen 10 jaar. Momenteel zit het inwoneraantal in omgeving Roosendaal boven de 77.000. Naar verwachting zal deze minimale groei zich de komende jaren voortzetten.

Cultuur

Cultuur

en theater

Via het Kunstommetje kun je kennis maken met de rijkdom aan kunstwerken in de openbare ruimte van het centrum van Roosendaal. Toneelvereniging De Roosendaalse Comedie maakt theater op verrassende locaties in de stad.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en parken

Er zijn veel mooie gebouwen te vinden in Roosendaal, zoals Onze Lieve Vrouwekerk en de Sint-Janskerk op de Oude Markt. Ook leuk om te bezoeken is Stellingmolen De Twee Gebroeders. Park Vrouwenhof heeft fraaie waterpartijen, een Japanse brug en een speeltuin.