bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Rotterdam

nieuwbouw regio rotterdam - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Rotterdam

Wonen in de belangrijkste havenstad van Europa? Dan zit je met een nieuwbouwwoning in de omgeving Rotterdam goed. Deze stad in provincie Zuid-Holland bevindt zich aan de Nieuwe Maas, een van de rivieren die gevormd wordt door de Rijn en de Maas. Via van de Erasmusbrug ben je zo van de ene naar de andere kant van de stad. Naast deze brug staat de stad natuurlijk bekend om de prachtige skyline met wolkenkrabbers die in de jaren negentig zijn gebouwd. Deze internationale architectuurstad wordt niet voor niets ook wel Manhattan aan de Maas genoemd.

Rotterdam is gunstig gelegen in de Randstad, met in de buurt verschillende (middel)grotere plaatsen als Dordrecht, Delft, Zoetermeer en Spijkenisse.

De omgeving Rotterdam is in de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest, waardoor er veel ruimte voor nieuwbouw ontstond. Rotterdam is dan ook een moderne stad te noemen.

In de Ahoy-hallen worden vele beurzen, evenementen, concerten en congressen gehouden. Het is een van de grootste overdekte evenementenhallen in Nederland. De stad is daarnaast rijk aan theaterzalen waar grote en kleinere voorstellingen plaatsvinden. Voorbeelden zijn Hofplein, het Luxor theater en LantarenVenster. Ook vindt in Rotterdam jaarlijks het Veerhavenconcert plaats, een klassiek muziekconcert in de Veerhaven in het Scheepvaartkwartier.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Rotterdam? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Rotterdam

Rotterdam en omgeving telt momenteel meer dan 644.000 inwoners. Het inwoneraantal laat een stijgende lijn zien die naar verwachting de komende jaren blijft stijgen, mede omdat er nog steeds veel ruimte is voor nieuwbouwwoningen.

Cultuur

Cultuur

en beeldende kunst

Er zijn meer dan 30 musea, galeries en studio’s te vinden in en rond het Museumpark in het centrum van de stad. Ook in de openbare ruimte is er een zeer ruim aanbod van beeldende kunst. Rotterdam kent ook een Centrum Beeldende Kunst.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

zoals de Markthal

Als bekende havenstad kan een bezoekje aan de haven natuurlijk niet ontbreken. Ook de Markthal is een fenomeen in de stad. Naast een grote overdekte markt vind je hier bijna 230 appartementen en ruim 5000 vierkante meter aan horeca- en winkelruimte.