bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Tiel

6002 _ Impressie Stad Tiel 0016 .jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Tiel

Het centrum van de Betuwe en de stad van het fruitbaasje Flipje, dat is Tiel. Een toegankelijke, bruisende en ondernemende plaats waar je met een nieuwbouwwoning heerlijk kunt wonen. Tiel ligt in de provincie Gelderland en wordt ook wel gezien als fruitstad. Denk bijvoorbeeld aan het jaarlijkse muziekevenement Appelpop, maar ook aan het Fruitcorso en aan Flipje, het fruitbaasje van de jamfabriek.

Niet alleen op het gebied van fruit is er in Tiel een hoop te beleven, de stad kent ook veel cultuur. Je kunt van prachtige voorstellingen genieten in het Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof. Een nieuwe aanwinst op gebied van cultuur is het cultuurgebouw Zinder, met onder meer een poppodium, kunstuitleen, expositieruimte en de bibliotheek.

Zin in een dagje zon, strand en waterpret? In de directe omgeving van Tiel ligt het prachtige Beldert Beach! Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een heerlijk dagje: een mooi strand, helder zwemwater, waterglijbanen, een trendy beachclub en een speelpark voor kinderen met een heus Wipeout-parcours vol obstakels.

Tiel heeft een treinstation, zodat het met het openbaar makkelijk bereikbaar is en ook eenvoudig naar omliggende steden kan worden gereisd. Andere delen van het land bereik je ook gemakkelijk met de auto. Je bent zo op de A15, de snelwegverbinding tussen de A27 en de A2. Kleinere plaatsen in de buurt van Tiel zijn onder meer Zoelen, Ophemert en Echteld.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Tiel? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Tiel

Momenteel wonen er in de gemeente Tiel ruim 42.000 inwoners. Dit inwoneraantal kent de afgelopen jaren een stijgende lijn en de komende jaren zal dit zich op dezelfde manier voortzetten. Onder meer met nieuwbouw zal in deze toenemende woonbehoefte worden voorzien.

Cultuur

Cultuur

en historie

De geschiedenis van Tiel gaat ver terug in de tijd. In de tiende eeuw was het een handelsplaats van internationale betekenis en een belangrijk lid van het internationale Hanzeverbond. Met een bezoek aan het Flipje & Streekmuseum kom je alles te weten over de geschiedenis van Tiel én Flipje.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en festivals

Het jaarlijkse Fruitcorso is een leuk evenement om te bezoeken. Liefhebber van muziek? Dan kun je terecht op Appelpop: het grootste gratis muziekfestival van Nederland, dat plaatsvindt in het tweede weekend van september op de Waalkade.