bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Tilburg

nieuwbouw omgeving tilburg - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Tilburg

Wonen in een stad waar ieder stadsdeel een eigen gezicht heeft? Dan zit je met een nieuwbouwwoning in Tilburg zeker goed. Vooral na de Tweede Wereldoorlog is deze stad in provincie Noord-Brabant sterk gegroeid, wat je onder meer terugziet in de verschillende nieuwbouwwijken. Maar ook het verleden is nog goed terug te zien. De stad is trots op haar verleden als machtige industriestad in de 15e eeuw.

Tegenwoordig is Tilburg onder meer een belangrijke transportstad; met maar liefst 10 industrieterreinen is het op dit gebied één van de belangrijkste steden van Nederland.

De stad is rijk aan stadsparken, waaronder het Wilhelminapark, het Wandelbos en het Leijpark. Deze parken kenmerken zich door een romantische, laat 19e eeuwse sfeer. Andere fraaie natuurgebieden zijn Landschap Moerenburg, Dongevallei, Kaaistoep en het Noorderbos.

Vanuit Tilburg kun je makkelijk een uitstapje maken naar de Efteling in Kaatsheuvel, wat vlakbij ligt. Ook het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen liggen dichtbij. Andere plaatsen die zich in de omgeving van Tilburg bevinden zijn Nieuwkerk, Molenschot en Elsbeek.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Tilburg? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Tilburg

Omgeving Tilburg kent inmiddels een inwoneraantal van meer dan 215.000. De stad maakt deel uit van stedelijk netwerk BrabantStad, in het Brabants dialect spreekt men Tilbörg. De stad zelf telt ruim 197.000 inwoners.

Cultuur

Cultuur

en kunst

Kunst en cultuur wordt gestimuleerd door de Theaters Tilburg met een schouwburg, een concertzaal en een studio aan de Schouwburging. Op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten kunnen studenten verschillende kunstopleidingen volgen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en monumenten

In het stadscentrum zijn vele monumenten bewaard gebleven uit de 19e en 20e eeuw. Een mooi voorbeeld is het Paleis-Raadhuis, een voormalig paleis van koning Willem II. Ook leuk om doorheen te wandelen is het Dwaalgebied: in deze kleine straatjes vind je fraaie karakteristieke panden.