bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Utrecht

AdobeStock_87667258.jpeg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Utrecht

Wonen in een grote en centraal gelegen stad in Nederland? Dan is een nieuwbouwwoning in de omgeving Utrecht interessant voor jou. De stad bevindt zich in de Randstad en kent een gunstige ligging door een knooppunt van wegen, spoorwegen en waterwegen. Als een van de eerste steden in Nederland met stadsrechten kent Utrecht een lange geschiedenis. Dit is terug te zien in het fraaie historische centrum. Kenmerkend is de Dom van Utrecht, waaraan de stad de bijnaam Domstad te danken heeft.

In de directe omgeving van Utrecht liggen plaatsen als Nieuwegein, Houten, Woerden en Zeist. Ook hier worden veel nieuwbouwwoningen gerealiseerd.

Met maar liefst drie universiteiten en drie hogescholen is de stad een van de grootste studentensteden van Nederland. Dit zie je onder meer terug in het levendige stadscentrum, met veel gezellige terrasjes aan de grachten.

Naast de levendigheid van de stad is er ook genoeg rust en natuurschoon te vinden. In de Kloostertuin van de Domkerk kun je genieten van de rust terwijl je onder de indrukwekkende gotische kruisgangen loopt. Net buiten de stad liggen de prachtige landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Utrecht? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Utrecht

Utrecht en omgeving heeft een inwoneraantal van meer dan 350.000. Er zit al jaren een stijgende lijn in het aantal inwoners en de verwachting is dat deze stijging zich de komende jaren voortzet. Utrecht is qua inwoners de vierde stad van Nederland.

Cultuur

Cultuur

en muziek

De stad kent verschillende musea waar kunst wordt getoond, en daarnaast zijn er in het centrum diverse beelden, sculpturen en objecten in de openbare ruimte geplaatst. Ook aan muziek ontbreekt de stad niet. Zo worden in TivoliVredenburg regelmatig concerten gehouden.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

in de stad

Utrecht staat natuurlijk bekend om de prachtige Dom. Verder heb je de Winkel van Sinkel, die tegenwoordig bekend staat als “Cultureel Culinair Warenhuis”. Hier worden veel culturele activiteiten georganiseerd, en doordeweeks is het ook een grand café-restaurant waar je terecht kunt voor een kopje koffie.