bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Venlo

nieuwbouw regio venlo - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Venlo

Wonen in Nederland, vlak aan de grens van ons buurland Duitsland? Dat kan met een nieuwbouwwoning in de omgeving van Venlo. Deze stad ligt in het noordelijke deel van de provincie Limburg. Venlo vormt samen met stadsdelen Blerick en Tegelen een stedelijk gebied in de gemeente. De stad is gelegen aan de bocht in de Maas en heeft een fraai historisch centrum.

Uiteraard staat Venlo als Limburgse stad bekend om carnaval en vastelaovend, met een groot repertoire aan lokale carnavalsnummers. Als oudste carnavalsvereniging van Nederland is VVG Jocus niet weg te denken bij het Venlose carnaval.

Ook wordt er gezellig gefeest tijdens het multiculturele muziekfestival Zomerparkfeest en de Nacht van ’t Limburgse Lied.

Je vindt in de directe omgeving van Venlo mooie natuurgebieden. In natuurgebied de Groote Heide en langs de Maas zijn fraaie wandel- of fietsroutes waar je gebruik van kunt maken. Ten noorden van de stad ligt het natuurgebied Zwart Water, met uitgestrekte naaldbossen en vennen. Ook nationaal park De Maasduinen is vanaf Venlo goed bereikbaar. Andere plaatsen in de omgeving zijn Tegelen, Velden, Kronenberg, Maasbree en Arcen. Ook hier kun je heerlijk wonen in een nieuwbouwwoning.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Venlo? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Venlo

Venlo en omgeving telt momenteel ruim 100.000 inwoners. In de stad zelf wonen ongeveer 68.000 mensen. De verwachting is dat het inwoneraantal geen sterke groei zal doormaken de komende jaren. De gemiddelde huizenprijs in Venlo ligt ongeveer 16% lager dan het landelijk gemiddelde.

Cultuur

Cultuur

en musea

Hoewel de Tweede Wereldoorlog veel schade heeft aangericht, kent de stad een rijke historische cultuur. De Sint-Martinuskerk, de historische hoofdkerk van Venlo, staat er nog steeds goed bij. In het Limburgs Museum kun je de cultuurhistorie bekijken en in Museum van Bommel van Dam vind je moderne kunst.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en bouwkunst

In omgeving Venlo vind je meer dan 230 rijksmonumenten. In de oude binnenstad zijn veel mooie oude handelshuizen te bewonderen. Ook het fraaie stadhuis bevindt zich hier. Burgerlijke bouwkunst vind je in de vorm van Huize Schreurs, het Romerhuis en Huize Ottenheym.