bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Wijchen

nieuwbouw regio wijchen - centrum inwoners.jpg (1)

Beter Wonen In

Nieuwbouw Wijchen

De plaats Wijchen en omliggende regio biedt mooie mogelijkheden voor iedereen. Daarom zit je met een nieuwbouwwoning in deze omgeving helemaal goed. Wijchen, gelegen in Gelderland maar tegen de Brabantse grens aan, kenmerkt zich door een gemoedelijke sfeer.

Op de Markt, midden in het centrum, kun je terecht op een van de vele terrassen voor ontbijt, lunch, diner of gewoon een drankje. Je vindt om de Markt heen gezellige winkelstraten die samen het winkelcentrum vormen. De Trouwslagersbaan is zelfs uitgeroepen als ‘leukste winkelstraat van Gelderland’. Hiernaast kent Wijchen nog drie kleinere winkelcentra: Zuiderpoort, Homberg en Tunnelweg.

Midden in het centrum bevindt zich het prachtige Kasteel van Wijchen. In dit kasteel, dat inmiddels als raadhuis dient, worden vele huwelijken voltrokken. Tijdens het Kerst Sprookjesfestijn kun je het bewonderen als een echt verlicht sprookjeskasteel.

Wijchen wordt omringd door kleinere plaatsjes zoals Beuningen en Ravenstein. Door de gunstige ligging ben je ook snel in wat grotere steden zoals Nijmegen en Oss, waar je uiteraard ook de nodige nieuwbouwwoningen vindt. Voor de broodnodige recreatie ligt natuurgebied de Berendonck vlakbij, met een fraai strand en groen bosgebied.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Wijchen? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Wijchen

In het inwoneraantal zit de afgelopen jaren een stijgende lijn en deze blijft naar verwachting nog verder stijgen. De gemeente Wijchen heeft ongeveer 41.000 inwoners en in de plaats zelf wonen zo’n 36.000 mensen.

Cultuur

Cultuur

en historie

Hoe de Romeinen hier vroeger woonden en leefden, kun je ontdekken aan de hand van een wandelroute door het centrum van Wijchen. Hierdoor leer je de oude historie van de plaats kennen. In het Wijchense kasteel kun je het archeologische museum bezoeken.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en molens

De Molen van Wijchen is bijzonder om te bezoeken. Dit is één van de weinige molens uit de regio die nog volop in productie is. Na het bezoekje aan de molen kun je direct een van de heerlijke broden kopen die er gemaakt worden. Aan de oostkant van het centrum zijn twee monumentale villa’s te bewonderen.