bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Zoetermeer

niewbouw - natuur park.jpeg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Zoetermeer

Met een nieuwbouwwoning in de omgeving van Zoetermeer zit je goed. De stad ligt in provincie Zuid-Holland en maakt deel uit van Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Je bent vanaf hier zo in Rotterdam en Den Haag. Pas in de jaren ‘60 is Zoetermeer uitgegroeid tot een stad en is er veel nieuwbouw bij gekomen.

Zoetermeer is een groene gemeente en ligt midden in het Groene Hart. In iedere wijk zijn wel een of meerdere wijkparken te vinden. Ook zijn er grote stadsparken met veel natuur-, sport- en recreatievoorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan het Westerpark, recreatiegebied de Noord Aa, het van Tuyllpark en Buytenpark.

In de zomer kun je dus heerlijk genieten van het zonnetje in een van de vele parken en groengebieden.

In de winter hoef je de stad niet te verlaten om lekker te kunnen skiën. Zoetermeer heeft namelijk SnowWorld, de indoorskibaan met échte sneeuw! Er worden in de stad regelmatig evenementen gehouden, zoals de Wielerronde van Zoetermeer, de Culturele Uitmarkt en het Bluesfestival. In de directe omgeving vind je kleinere plaatsen zoals Pijnacker, Moerkapelle, Stompwijk en Berkel en Rodenrijs.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Zoetermeer? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Zoetermeer

In de afgelopen jaren is het inwoneraantal in deze mooie regio alleen maar toegenomen en het lijkt erop dat deze stijgende lijn zich de komende jaren voortzet. Momenteel ligt het inwoneraantal in de omgeving Zoetermeer op ruim 125.000.

Cultuur

Cultuur

en musea

In de gemeente zijn een aantal rijks- en oorlogsmonumenten te vinden. Ook zijn er in de openbare ruimte mooie beelden en sculpturen te bezichtigen. Een museumbezoekje? Dan kun je naar het Nationaal Videogame Museum of museum De Voorde.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en molens

Het Hopman gebouw is een bekend en opvallend gebouw in Zoetermeer. De Oude Kerk, de hervormde kerk in het oude centrum, is ook zeker een bezoekje waard. In de fraaie molen De Hoop wordt nog steeds graan gemalen en je vindt hier een molenwinkel met brood- en bakbenodigdheden.