bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Zutphen

nieuwbouw regio zutphen - header.jpg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Zutphen

In de eeuwenoude Hanzestad Zutphen is van alles te zien en te doen. Met een nieuwbouwwoning in de omgeving Zutphen zit je dus goed. Heerlijk in de buitenlucht wandelen of fietsen kan op verschillende plekken. Zo heb je het IJsselfront, de Berkel of recreatieplas Bronsbergenmeer om van de natuur te genieten.

Deze mooie stad in provincie Gelderland is centraal gelegen, zodat je snel in omliggende plaatsjes zoals Vierakker, Bronkhorst en Voorst bent. Ook in de grotere omliggende steden als Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Doesburg ben je zo. Zutphen ligt aan de rivier de IJssel, aan de monding van de Berkel.

Je vindt hier een groot aantal historische gebouwen met een toren, vandaar wordt de stad ook wel aangeduid als Torenstad. Er is weinig tot geen moderne hoogbouw in Zutphen, dus de historische torenspitsen vormen de skyline van de omgeving. Ook is de stad rijk aan een groot aantal rijksmonumenten; Zutphen staat op de eerste plaats van Gelderse monumentsteden.

Grote evenementen in de stad zijn Koningsdag, waarbij er in de binnenstad veel activiteiten zijn, het Heufs Volksfeest en de Zomerfeesten.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Zutphen? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Zutphen

Qua inwoneraantal is er een sterke groei zichtbaar in de regio. Momenteel heeft Zutphen en omgeving meer dan 50.000 inwoners. In de stad zelf wonen ongeveer 39.000 mensen.

Cultuur

Cultuur

en architectuur

De stad wordt gekenmerkt door twee verschillende soorten architectuur: de religieuze en civiele architectuur. Er zijn veel mooie gebouwen in de omgeving te vinden die de oude cultuur van Zutphen als Hanzestad nog illustreren.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en panden

Musea Zutphen, met daarin diverse musea, is een grote trekpleister in de omgeving. In oktober wordt in de stad de nationale bokbierdag gehouden. Je kunt aan de Groenmarkt, Houtmarkt en Zaadmarkt een aantal fraaie statige panden bezichtigen.