bus auto fiets
Contact

Nieuwbouw in regio Zwolle

AdobeStock_87667258.jpeg

Beter Wonen In

Nieuwbouw Zwolle

Een stad midden in het land, omringd door mooie wateren. Zwolle ligt aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht en is via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. Met een nieuwbouwwoning in de omgeving Zwolle zit je helemaal goed, zeker als je graag op of bij het water bent.

Zwolle staat bekend als een van de groenste gemeenten van Nederland en heeft hier meerdere keren prijzen voor in ontvangst mogen nemen. De stad beschikt over 33 fraaie parken, waaronder stadspark Potgiersingel in de binnenstad, het Stinspark, Het Engelse Werk en het Aa-park.

Met in de omgeving mooie plaatsen als Kampen, Oldebroek en Oosterwolde kun je er makkelijk een dagje op uit. Ook ben je zo bij De Zwarte Dennen, waar je kunt genieten in en rond de waterplas in de boswachterij Staphorst. Tijdens de zomermaanden is dit een ideale spot om heerlijk af te koelen.

Voor een dagje kunst kun je prima terecht in museum de Fundatie, met een grote collectie beeldende kunst. Ook kasteel het Nijenhuis heeft diverse collecties en tentoonstellingen op kunstgebied.

Benieuwd naar nieuwbouwprojecten in regio Zwolle? Kijk hieronder!

Inwoners

Inwoners

regio Zwolle

De afgelopen jaren heeft er een minimale stijging in het inwoneraantal plaatsgevonden. Momenteel bevinden zich er meer dan 127.000 inwoners in de gemeente Zwolle. Hiermee is het de negentiende gemeente van Nederland qua inwoneraantal.

Cultuur

Cultuur

en muziek

De stad kent een eigen dialect: Zwols. Kenmerkend voor het Zwols is de brouwende (Franse) uitspraak van de r en de wegval van de h. Voor muziek kun je terecht bij poppodium Hedon. Verder heeft Zwolle in de carnavalstijd de naam Sassendonk, en viert het feest op een unieke manier met eigen tradities.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

en baden

De Sassenpoort, van (inter)nationaal historisch belang, is een prachtig gebouw om te bewonderen. Wat ook leuk is om een bezoekje te brengen, is het Openluchtbad. Het is van oorsprong een groot zwembad, dat in 1991 tot Rijksmonument is verklaard.